L

Egyperces: XFCE - Linux Asztalkezelő

XFCE Asztalkezelő

Az XFCE hasonlóan az LXDE-hez egy alacsony erőforrásigényű rendszer, bár kevésbé, mint az LXDE. 1996 óta van jelen a piacon, régebben, mint az LXDE. Ennek eredményeként, teljesen kiforrott rendszert kapunk, ami megmaradt az idők során jól bevált felhasználói felületnél, de ennek ellenére folyamatosan fejlődik.

Az XFCE több testreszabási lehetőséggel érkezik, mint az LXDE, de még így is nehézkes művelet a testreszabása. Az alapértelmezett felhasználói felület emlékeztet a régi Windows 95 kinézetére, de egy kis kalapálással modernebb kinézetet is adhatunk neki.

A Gnome-hoz hasonlóan az XFCE is saját programokkal érkezik, mint például a Thunar (fájlkezelő) vagy a Leafpad (szövegszerkesztő).

Az XFCE alapértelmezetten érkezik néhány distoval, mint például Manjaro, Xubuntu vagy Ubuntu Studio.

Előnyök

  • relatíven kicsi erőforrás igény
  • a legtöbb distron elérhető
  • egész sok előre telepített alkalmazással érkezik
  • kiforrt rendszer

Hátrányok

  • nem annyira kicsi az erőforrás igénye, mint az LXDE-nek
  • a testreszabása lehetséges, de nagyon nehéz a kezdő felhasználóknak

Leoamros

X

Üdv! Ha még személyesen nem ismerjük egymást, Smajda László vagyok, de szólíts csak egyszerűen Laccának vagy Leoamrosnak. Olyan netbúvároknak osztom az észt, akik szárnyaikat próbálgatják a PHP, MySQL, JavaScript világában, és elakadnak valamelyik folyamat során. Főleg a saját tapasztalatokat írom le, ettől függetlenül kérdezhetsz bátran, lehetőségeimhez mérten válaszolok.

Kategóriák
Címkék
Social Media
Eszközök