Hogyan lettem programozó?

Mindig is technikai beállítottságú voltam. Kicsi koromban szüleim ritkán vettek távirányítós autót, vagy bármilyen árammal működő játékot nekem, mert mindig darabokra szedtem. Nem az érdekelt, hogy játszhattam vele, hanem mitől működik.
Később megkaptam életem első számítógépét, egy 386-ost. Mivel ezt "örököltem" a városi rokonoktól, így már telepítve voltak rajta a programok. Az első programkódot is ezen a gépen találtam. BASIC nyelven volt írva. Ez volt az első nyelv, amit megtanultam, súgóból, könyvekből.
Ezután középsuliban tanultunk HTML oldalakat készíteni. Akkor még inline formázással. 2004-ben versenyt nyertem az egyik weboldalammal. Ez adta meg a kezdő lökést. 2005-ben láttam az első PHP nyelven írt kódot. Azóta folyamatosan tanulok és fejlődök.

Mi blog lényege?

Mivel általában egyszemélyes csapatként a motortól a sitebuildig egyedül csinálok mindent, így általában gyorsabban futok bele apróságokba. Ezeket próbálom megosztani veled, és másokkal. Nem profi leírások, nem olyan problémák, melyek nagyvállalti körülmények között fordulnak elő. Ezek szimplán a fáradtság, a csapat hiánya miatt előforduló figyelmetlenségek, apróságok. Ilyen például a This is my fault blogbejegyzésem is. Visszagondolva rengeteget szenvedtem vele. Régen emiatt kiröhögtük egymást. Persze akkor könnyen megoldottuk, nem ültünk egy problémán órákat, a második hiba után átfordultunk a másik asztalhoz és megkértük a társunkat, hogy nézzen rá a programra, mi lehet a gond. Általában 5 perc alatt jöttek a megoldások. Ezeket a problémákat próbálom megosztani veled, bízva abban, hogy segítségedre lehetek.

Miben mozgok otthonosan?

Nagyjából, ha össze akarom foglalni, akkor mondhatom, hogy 10 éve foglalkozok a PHP, a MySQL, a HTML, a CSS és a JavaScript világával. Ez idő alatt rengeteg dolgot tanultam, mind szakmai, mind munkavállalói oldalról. Jelen pillanatban egy nagy project főfejlesztőjeként tevékenykedek. Az elmúlt 10 évben készítettem webshopokat, céges oldalakat, aukciós oldalakat.

Kapcsolatfelvétel

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, akár privátban is, akkor erre ott az email címem (leoamros@leoamros.com). Egyéb esetben felveheted velem a kapcsolatot minden felsorolt közösségi oldalon, melyeket megtalálsz az oldal footer részében, vagy az oldalsó menüben.