Bezár a DicsakBuksi

img

Hivatalosan is bezárom a DicsakBuksit. Sajnos nem tudtam teljesíteni vele azt a szintet, amit régen kitűztem. Persze, tudom, hogy a semmiből nem lehet várat építeni. Emiatt is hoztam meg a döntést, hogy a Buksinak sajnos mennie kell.

Miért döntöttem így?

Nulla háttérfinanszírozással indult az oldal. Egyedül a domain került pénzbe. Ezt az oldalt azért csináltam, hogy kipróbáljam magam ebben a műfajban is. Sajnos így is későn léptem a csatatérre. Már akkor, mikor el kezdtem gondolkodni azon, hogy megcsinálom, működött a NemKutya, akkor élte fénykorát a Napiszar.

Ezután mindenki nyitotta sorra a viccoldalait. Sajnos ez megváltoztatta a teljes "műfajt". Már az volt a lényeg, hogy minél több reklámot, megosztást generáljanak az oldalak. Jöttek a rejtett like-gombok, a kötelező megosztás, a kötelező like. A pofátlan oldalak 1-2 nap alatt több ezres követői tábort szereztek maguknak.

A DicsakBuksi fő elve az volt, hogy mivel nekem nem kerül sokba (600 Ft/hó), így nem rakok rá ilyen pofátlan funkciókat, nincs reklám, nincs kötelezve senki semmire. Pont emiatt maradtam le a többiektől. Nem nőtt csak heti néhány fővel a táborunk.

Rengeteg változásra lenne szükség

Ahhoz, hogy folytassam, újra kellene tervezni az egész oldalt. Több tárhelyet kellene alá rakni, valahogyan csábítani kellene a felhasználókat. Sok munka lenne benne, amire már nincs energiám. Nem sikerült feltöltőket szerezni, csak 2-3 havonta jött 1-1 külső feltöltés. Nekem nincs időm rá, hogy aktuális poénokkal töltsem fel.

Újra kellene tervezni a teljes oldalt. A kódja még a 3 évvel ezelőtti Leoamros-kód. Ami mai szemmel nézve... Nem minősítem a saját kódom. Nevezzük egyszerűen szárnypróbálatásnak.

A Facebook is változott

A Facebook és "Cukorhegy Márk" akkor döntött úgy, hogy átformálja a hírfolyamot, mikor pont elindult az oldal. Első néhány napban 2-300 elérése volt a bejegyzéseinknek. Utána rohamosan csökkenni kezdett. Nem értük el csak a keménymagot, akik amúgy is folyamatosan osztottak és like-oltak. Még a Gordon Ramsay időszakot sikerült meglovagolni, utána már csak tengődött az oldal. Nem voltak aktuális poénok.

Tehát sok-sok apróság vezetett a döntéshez. A domaint jelenleg megtartom. Még van kb. fél év a hosszabbításig. Addig kitalálom, hogy mit csinálok vele. Eladni nincs szívem, mert erre is raknának egy sablon, kötelező like-os vagy megosztásos oldalt.

A legnagyobb gond, hogy a DicsakBuksi névhez nem nagyon illik semmilyen más tartalom. Már háttérben készült egy új oldal, de egyszerűen rá kellett jönnöm, hogy nincs értelme, mert nem lesz hozzá energiám, nem fogom tudni aktualizálni a tartalmat.

Új design

DicsakBuksi

Itt a vége, fuss el véle

Akik eddig mellettem, vagyis Buksi mellett álltak, azoknak köszönöm a támogatást. Sajnos minden jó egyszer véget ér. Szerettem az oldalt. Tehát köszönök mindenkinek mindent.

Még néhány napig elérhető lesz az oldal, míg teljesen le nem törlöm, utána pedig "viszont lágytojásra"!