Like vadászat

img

Épp a napokban gondolkodtam rajta, mennyire jó lenne, ha Buksi jobban pörögne. A netet böngészve kezem alá került egy hirdetés, mely szerint egy kisebb vagyonért hoznak nekünk like-ot egy alkalmazás segítségével. Több mint 100 elégedett ügyfél, stb, stb.

Elgondolkodtam, ez mennyire érné meg. Mivel döcögünk, hisz a Buksi non-profit, tehát bevétele nincs, hirdetések nincsenek az oldalon, nincsenek zavaró felugró ablakok, teljesen reklámmentes, így a bevétel hiányában, kiadást sem generálunk, tehát nem hirdetjük az oldalt. Amit elért, azt magától érte el, Google és Facebook forgalommal.

Mondjuk, hogy teljesen reklámmentes az nem igaz :) mert most betettük a Gyakori kérdések partnerprogramjának linkjét. :) És egy kis forgalomnövelésként készült egy felugró like box is. Bár ez egy kattintással bezárható és nem kötelező :)

Épp a napokban olvastam a Gagyi posztokkal a lájkokért cikket a SocialTimes oldalán, amivel teljesen egyet tudok érteni. Nekünk ez a profilunk, gagyi, érdekes, vicces képek posztolása. Az ott felsorolt oldalak láthatóan csak szenvednek a likeokért (persze mi is… de ez más téma :) ). Próbálnak minél nagyobb közönséget elérni, ezzel felhigítva a legrelevánsabb követőket.

Erre az elmúlt egy hónapban láttam egy nagyon jó ellenpéldát. Egy cég, aki a saját témakörében posztol. Ezzel persze kevesebb embert ér el, de releváns követői vannak. A célközönsége a 30-48 közötti nők és férfiak, ami a Facebook statisztika alapján meg is valósult. A posztok színvonalasak, és megmozgatják az ember fantáziáját.

Persze a mai világban annyira ráálltunk erre a facebook forgalom dologra, hogy szinte létezni nem tudunk nélküle. Ezért sokszor az adminok többet akarnak, amiért képesek szabályt szegni. Véleményem szerint, inkább haladjunk lassan, de biztosan, mint gyorsan, aztán tötöljék a követőinket, esetleg az oldalunkat.

Ez szubjektív, engem a pénzügyi része is visszatart, sem a facebook hirdetésre, sem like vásárra nincs pénzem, vagyis nincs felesleges, amit erre költhetnék. Így marad a lassú fejlődés. Tudom ezzel nem sok újat mondtam, de szerintem ez annyira admin és ember függő, ha mer kockáztatni nyerhet, ha nem, akkor pedig a lassú fejlődés marad.