Landing oldalak

img

A landing oldalakat a PPC (Paid per Click) kampányok fő elemének tekinthetjük. Ezeken az oldalakon múlik, hogy mennyire lesz sikeres a kampányunk, sikerül-e a terméket/szolgáltatást eladnunk.

A landing oldalra érkező látogatóért a PPC reklámok esetében a kampány alatt fizetnünk kell. Ilyen PPC reklám például a Google Adwords hirdetés is. Ezért is fontos, hogy a kehető legtöbb látogatót megfogjuk, hisz minden olyan látogató, aki elmegy, és semmit nem csinált nálunk, veszteséget generál. Ezért kell törekednünk egy landing oldal létrehozásánál arra, hogy a látogatót megfogjuk, interakcióra bírjuk.

Vegyük rá valami olyan tevékenységre, ami miatt érdemes lesz visszatérnie vagy lehetőségünk lesz a jövőben felvenni vele a kapcsolatot, kérjük el az adatait. Oldalunk témájától, tartalmától függően erre alkalmas lehet egy hírlevélre való feliratkozás, egy egyszerű nyereményjáték, de akár egy kisebb kapcsolat felvételi űrlap is, esetleg egy megrendelés.

Törekednünk kell rá, hogy a látogató a lehető legtöbb időt töltse az oldalunkon, ekkor válhat komoly érdeklődővé, és ha nem is lesz azonnal az ügyfelünk, de nagyobb eséllyel fogunk a jövőben újra találkozni vele.

A landing oldal kialakításánál érdemes még figyelnünk arra, hogy átlátható információkat helyezzünk el, az ott található tartalom illeszkedjen a PPC hirdetés szövegéhez. A 10 másodperces szabályt érdemes figyelembe venni, tehát ha az oldalra látogató ennyi idő alatt nem találja meg a számára fontos tartalmakat, elhagyja az oldalt!

Fontos! A landing oldalon található linkeket célszerű úgy kialakítani, hogy azok közvetlen eseményekre mutassanak. Így például nem célszerű olyan linket elhelyeznünk, hogy "további információk a termékről", hanem inkább egy cselekvésre felszólító linket: "megrendelem most".