jQuery bxSlider

img

Az egyik jelenlegi projectnél használni kell egy slideshow plugint, nekem a bxSlider lett a kiskedvenc anno. Nem tudom megmondani miért. Egyszerűen csak tetszik.

Ezzel eddig nem is lenne gond, de felmerült egy apró "bug". Mikor auto-slide-on van a plugin, akkor lapozás után nem indul el újra…

Tehát gyors Googlizás. Kiderült, hogy nem csak nekem van gondom ezzel, és a program hibaoldalán is többen jelezték már, hogy ez egy létező probléma.

Ami kiderült, hogy oldalra lapozás után automatikusan megállítja magát a script. Okát nem látom, a kódot bújni nincs "erőm" (=idő), így maradt a foltozás. Erre 2-3 megoldást is írtak a többiek, nekem a legkézenfekvőbb az volt, amit legvégén írt sammygf:

$(".bxSlider").bxSlider({
  auto: true,
  autoControls: true,
  onSlideAfter: function() {
    $('.bx-start').trigger('click');
  }
});

Tehát minden slide-olás után automatikusan kattint a start gombon :) ez eddig szép, de mivel én nem jeleztetem ki a start-stop gombot, itt pedig kirakatjuk a programmal, így azt el kell tüntetni. Valami miatt nekem a sima sammy által is említett CSS nem működött, így egyszerűbb megoldást kerestem:

sammy féle CSS:

.bx-start {
  display: none;
}

Ez alapból is csak a start gombot lövi le.

Leoamros féle CSS:

.bx-wrapper .bx-controls-auto .bx-start,
.bx-wrapper .bx-controls-auto .bx-stop {
  display: none;
}

Semmi extrát nem tettem, csak pontosabban határoztam meg a css szabályt.

Tehát, ha nem megy a bxSlider miután lapoztál egyet, ez a néhány sor megoldja a problémát. Persze össze lehet építeni a többi beállítással is.