L

Jó-e a Twitter 140 karakteres korlátozása?

Eléggé megoszlanak a vélemények a arról, hogy jó-e a 140 karakteres korlátozás a Twitteren. Van aki kifejezetten ezért szereti és persze van, aki pont emiatt nem használja.

Ezt persze már a hozzá tartozó kommentekből is egyből leszűrhetjük, de jelen pillanatban a Nem áll nyerésre.

Tegnap böngészés közben találtam a következő bejegyzést Facebookon:

#Twitter Considering 10000-character limit for Tweets. #Poll #Comment

Szerző: The Hacker News2016. január 5.

Szóval, megvizsgálva a kérdést, nem biztos, hogy jó döntés lenne növelni a limitet. Egyrészt a Twitter lényege pont az, hogy gyorsan néhány szóban elmondd a véleményed, másrészt a 140 karakterről 10000-re növelés túl nagy lépés lenne. Elterjednének az olyan bejegyzések, amik tönkretennék a Twitter jelenlegi működési elvét.

Ebben a többségnek teljesen igaza van, hogy a limit minimális növelése még nem okozna problémát, de a Twitter nem blogmotor és aki szeretné hosszabban megosztani a véleményét, tudja használni a Facebookot erre.

Kicsit körbejárva a kérdést, azért találtam róla infokat a neten. Tehát a kérdés azért vetődött fel, hogy növeljék a limitet, mert a Twitter folyamatosan ellenőrzi, hogy hogyan használják a platformot a felhasználói. Ennek eredményeként Jack Dorsey, a Twitter egyik alapítója posztolt is egy bejegyzést:

Eszerint az emberek, ha hosszabb bejegyzéseket szeretnének írni, azt megteszik valamilyen más programban, majd egy screenshotban teszik fel az oldalra. Dorsey szerint ez azért is rossz megoldás /amit ma is tudunk a képekről/, mert a tartalmuk nem kereshető, nem kiemelhető.

Szóval azt igérte, hogy további méréseket fognak végezni, majd ha szükséges, fejlesztenek a rendszeren.

Kiváncsian várom, mi lesz ebből...

Leoamros

X

Üdv! Ha még személyesen nem ismerjük egymást, Smajda László vagyok, de szólíts csak egyszerűen Laccának vagy Leoamrosnak. Olyan netbúvároknak osztom az észt, akik szárnyaikat próbálgatják a PHP, MySQL, JavaScript világában, és elakadnak valamelyik folyamat során. Főleg a saját tapasztalatokat írom le, ettől függetlenül kérdezhetsz bátran, lehetőségeimhez mérten válaszolok.

Kategóriák
Címkék
Social Media
Eszközök