L

Egyperces: Unity - Linux Asztalkezelő

Unity Asztalkezelő

A Unityt a Canonical, az Ubuntu felett álló szervezet fejlesztette, kifejezetten az Ubuntu alá. A Gnome asztalkezelőre épül és az alapértelmezett Gnome alkalmazásokat használja.

Eredetileg laptopokra tervezték az asztalkezelőt, hogy könnyebben ki lehessen használni a hasznos területet az asztalokon. De mikor a Gnome úgy döntött, hogy saját utakon fog járni és állítólag elutasította az Ubuntu fejlesztők kéréseit, a Canonical úgy döntött, hogy saját lábakra áll és megalkotta a saját rendszerét.

A Unity, hogy erősítse a felhasználói élmény, olyan szoftverek tulajdonosaival kötött egyezséget, mint a Firefox vagy Thunderbird, amik így alapértelmezetten telepítésre kerülnek.

A Unity egy nagyszerű asztalkezelő felület, de kevés lehetőséget ad a testreszabáshoz, nincs felhasználóbarát megoldásuk arra, hogy az indítópultot vagy a paneleket áthelyezzük más helyre az asztalon belül.

Az értesítési rendszer idegesítő, nincs lehetőség eltüntetni, vagy az adott programot megnyitni, ha a buborékra kattintunk. Ami még ennél is rosszabb, hogy nem ismerek jelenleg olyan lehetőséget, hogy letilthassuk a felugró értesítésket.

Előnyök

  • élvezhető
  • új funkciók: pl HUD

Hátrányok

  • az értesítési rendszer gyenge implementálása
  • minimális testreszabhatóság
  • következetlen felhasználói felület
  • automatán eltűnő menük

Leoamros

X

Üdv! Ha még személyesen nem ismerjük egymást, Smajda László vagyok, de szólíts csak egyszerűen Laccának vagy Leoamrosnak. Olyan netbúvároknak osztom az észt, akik szárnyaikat próbálgatják a PHP, MySQL, JavaScript világában, és elakadnak valamelyik folyamat során. Főleg a saját tapasztalatokat írom le, ettől függetlenül kérdezhetsz bátran, lehetőségeimhez mérten válaszolok.

Kategóriák
Címkék
Social Media
Eszközök