L

Az új Nokia 3310

Mikor bejelentették, hogy lesz új Nokia 3310, az idősebbek - akiknek volt 3310 a kezében - megörültek, hogy újra kapható lesz a régi kedvenc a piacon. Mindig félve várjuk, hogy mivel állnak elő a gyártók, ha egy termék újradolgozásáról van szó. Mindenre számítottam, de erre pont nem...

Szóval. Azaz szóhoz sem tudok jutni. Pont pár perce láttam az első teszt videókat külföldi Youtubereknél, akiknek már volt szerencséje kézbe venni az új Nokia 3310-est. Kicsit össze kell szednem a gondolataimat, mert rohadt nagy csalódás volt.

Az első amikor ránéztem az volt, hogy megint valami fake videót találtam, amin valami kínai noname telefont mutogatnak, mint új Nokia. Aztán 2-3 videó után rákerestem... Nem fake, nem átverés, nem poén. Tényleg úgy néz ki az új Nokai 3310, ahogy azt a videóban láthattam.

Első körben mutatok egy képet:

Új Nokia 3310

Mi a jó öreganyám balbokája ez?

Első ránézésre egy gagyi kínai mobilnak tűnik, ami ronda. Semmi köze nincs a régi 3310-hez. Őszinte leszek, az én elvárásom az lett volna, hogy kicsit megújítva, de a régi vonalakat megtartva, egy frissített telefont szerettem volna viszont látni. Ehhez képest kaptunk egy semmit nem mondó játéktelefont.

A régi Nokia 3310 elegáns volt, sokat tudott és elpusztíthatatlan volt. A mostani telefon számomra tényleg azokhoz a mobilokhoz hasonlít, amiket a gyerekemnek vennék meg, hogy elérhető legyen, és ha véletlenül elejti, nem került sokba, veszek neki másikat. Szóval semmi elegancia nincs a mostani verzióban.

A Nokia oldalán nagy betűkkel: The icon is back

Bárcsak ne tért volna vissza. Ne ilyen formában.

Nah jó abba hagyom a szapulást. Nézzük, mit kaptunk:

  • Micro-USB töltő - Ez legalább pozítivum, hogy nem a régi töltőt kapjuk
  • Régi méretek: 113 x 48 x 22 mm
  • Új méretek: 115,6 x 51 x 12,8 mm
  • Cserélhető 1200 mAh aku
  • 2MP kamera LED vakuval
  • MicroSD kártya foglalat max. 32 GB-ig bővíthető
  • 2.4" QVGA kerekített kijelző
  • 4 csodálatos színű elő- és hátlap
  • Nokia Series 30+ operációs rendszer
  • Elérhető 1 és 2 SIMes verzióban is

Az aku mérete jónak tűnik, tudjuk a gyártó által mért számok mindig nagyon pozitívak, de azért a 31 napos készenlét, a 22 órás beszéd idő és az 51 órás MP3 lejátszás jónak tűnik. Emellett kapunk még FM rádiót, az elengedhetetlen Snake játékot - természetesen színesben és újradolgozva (miért?) - és 16MB belső memóriát.

Elengedhetetlen Snake

Nem tudom... Mindenki döntse el, mit várt és mit kapott az új Nokiától, én személy szerint, még mikor meghallottam, hogy újra gyártásba kerül, gondolkodtam, hogy veszek majd egyet. De a képek és videok után... Nem vagyok hajlandó pénzt kiadni rá.

Ha szeretnél még pár infot a termékről belinkelek néhány videót:

NEW Nokia 3310 Released! Disappointed..

New Nokia 3310 Vs Original Nokia 3310

Nokia 3310 – the original mobile phone, updated | Nokia Phones

Leoamros

X

Üdv! Ha még személyesen nem ismerjük egymást, Smajda László vagyok, de szólíts csak egyszerűen Laccának vagy Leoamrosnak. Olyan netbúvároknak osztom az észt, akik szárnyaikat próbálgatják a PHP, MySQL, JavaScript világában, és elakadnak valamelyik folyamat során. Főleg a saját tapasztalatokat írom le, ettől függetlenül kérdezhetsz bátran, lehetőségeimhez mérten válaszolok.

Kategóriák
Címkék
Social Media
Eszközök